Trainingen en opleidingen

Erkend leerbedrijf

Hout Support verzorgt als erkend leerbedrijf training en scholing voor zowel beginnende vakmensen als professionals in de houtverwerkende industrie in Nederland. Bij voorkeur zijn de trainingen in het bedrijf,  maar het kan natuurlijk ook op externe locaties.

We bieden training en ondersteuning aan over bijvoorbeeld

Foto 3
Werkvoorbereiding
Foto inkoop
Calculatie en verkoop
Foto groenveld
Groeneveld optimalisatie
Productie BMH
Machine aansturing
Foto procesoptimalisatie
Procesoptimalisatie
Foto 6

Tekening lezen timmerindustrie

Foto 2

Interne Kwaliteit Bewaking (IKB)

Foto 8

Positie in de bouwkolom

Foto 9

Maatwerk trainingen

Opleidingen, dicht bij de praktijk

Elke training of opleiding sluit aan bij de praktijk, waardoor de lesstof herkenbaar is voor de deelnemers. Er is voldoende ruimte voor onderlinge discussie en het stellen van vragen. Een training van Hout Support is nooit saai en altijd doordrenkt met praktijk voorbeelden.

Bovendien hebben we in voorbereiding en tijdens de trainingen altijd oog voor knelpunten op persoonlijk en organisatorisch niveau. Wat broeit er onderhuids en wat kan het toepassen van nieuwe werkwijzen en methoden belemmeren? Daar zit onze kracht. Niet alleen maar een kunstje aanleren, maar er voor zorgen dat de opleiding daadwerkelijk iets bijdraagt aan mens en organisatie.

Nieuwe opleidingen vormgeven

Hout Support werkt samen met het scholingsfonds SSWT en de brancheorganisatie NBvT. Dat betekent dat wij niet alleen zelf trainingen en opleidingen verzorgen, maar ook aan de wieg staan van de ontwikkeling van nieuw onderwijs.

Ons vak verandert continu. We zetten niet ‘zomaar’ een kozijn in elkaar, maar we werken gestructureerd en computergestuurd. Dat vraagt om vernieuwing van het opleidingsaanbod. Opleidingen worden steeds vaker vormgegeven met digitale modules. Hout Support helpt onderwijskundigen bij het herschrijven van opleidingen, zodat ze aansluiten bij de industrie van deze tijd. En diezelfde innovatieve aanpak garanderen we ook in onze eigen trainingen.

Hout Support is gecertificeerd door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NTRO). Daarmee tonen we aan dat we staan voor het leveren van kwaliteit als opleidingsbedrijf en willen we een betrouwbare partner zijn bij het opleiden van uw medewerkers. Door onze status als gecertificeerd opleidingsbedrijf, komen onze trainingen in aanmerking voor subsidies.

Partners waar we mee samenwerken