Calculatie en verkoop

Omschrijving van de cursus

Calculeren is niet alleen een kozijntje tekenen en op een knop drukken om een prijs te berekenen. Het is juist belangrijk om je bewust te zijn van wat je aan het doen bent. Hoe zorg ik ervoor dat alle kosten vertaald worden naar uren (planning) en weet ik ook wat de echte kostprijs is van mijn offerte? Neem ik deze order wel of niet aan en welke criteria hanteer ik daarvoor? Allemaal vragen die veel timmerfabrieken niet goed kunnen beantwoorden. In deze cursus gaan we daar wat dieper op in.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor zowel beginnende als gevorderde calculators.

Wat ga je leren?

Hoe bouw je een calculatie op, kan ik mijn gecalculeerde uren ook gebruiken voor een planning, wat is mijn kostprijs eigenlijk en hoe zorg ik ervoor dat mijn collega deze calculatie kan gebruiken voor de werkvoorbereiding? Welke criteria ga ik hanteren voor het wel of niet aannemen van een order?

Programma:

 • Automatisering en calculatie
 • Opbouw kostprijs
 • Opbouw offerte
 • Criteria voor wel of niet aannemen van een order
 • Overdragen van orderintake aan werkvoorbereiding 
 • Bij incompany trainingen kunnen we het programma aanpassen aan de wensen van het bedrijf.

Duur van de cursus:

 • 2 dagen
 • Studiebelasting bestaat uit het maken van een huiswerkopdracht (circa 3 uur)

Resultaten:

Deze resultaten kun je verwachten van deze cursus:

 • Meer inzicht in de kostenstructuur en de “nullijn” van de offerte
 • Een goede basis maken voor werkvoorbereiding en planning
 • Criteria kunnen bepalen voor wel of niet calculeren en aannemen van orders

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat, mits:

 • Je 75% van de cursus hebt bijgewoond
 • Je in de praktijkopdracht hebt aangetoond de theorie te kunnen toepassen

Datum : Vraag ons naar de mogelijkheden
Locatie : Open inschrijving of Incompany
Kosten : €  950,00   excl. Btw
Inclusief: Lunch en hand-out van de presentatie

Incompany trainingen: Kosten en mogelijkheden op aanvraag

Deel deze training

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn